Menu Sluiten

Hoe werk ik

Als je met de hond bij mij terecht komt voor therapie of revalidatie, krijg je als eerste een vragenlijst per email, die je zo veel mogelijk ingevuld terugstuurt voor de eerste afspraak. Bij de eerste afspraak beginnen we met een uitgebreide intake. Hierbij wordt de hond uitgebreid bekeken, tijdens staan, lopen en aanraken. Ook de diagnose van de dierenarts wordt bestudeerd, ik zal een groot aantal vragen stellen over gezondheid, medische problemen in verleden en heden, over de omgeving, medicatie en voeding van de hond. Een aantal van deze vragen zul je al in de vragenlijst beantwoord hebben. In dat geval hoef ik bij de intake alleen nog maar verduidelijking (indien nodig) te vragen of eventueel verder te informeren.

Mocht het zo zijn dat ik meer medische informatie nodig heb, zal ik, uiteraard in overleg met jou, de baas/begeleider/opvanger/stichting van de hond, contact opnemen met de behandelend dierenarts. Komt de hond in aanmerking voor massage of een andere therapie, dan beginnen we met een korte massage en/of een aantal oefeningen.

Vervolgens stellen we een plan op met een aantal doelen.

We maken een vervolgafspraak

Je krijgt een verslag van de intake en in, geval van oefentherapie, krijg je een oefenprogramma speciaal voor jouw hond samengesteld via e-mail thuis.

Aan het begin van elke vervolgafspraak vindt een evaluatie plaats en bekijken en bespreken we eventuele video’s die je thuis gemaakt hebt.

Een homecheck, om te bekijken of en zo ja welke aanpassingen nodig/mogelijk/gewenst zijn, behoort ook tot de mogelijkheden.